Gilla läget

Sedan i somras har jag en ny hobby, och det är att sova. Knappt en dag har passerat utan att jag sovit en eller två pass, och det håller i sig. Igår var jag hos en livsstils-terapeut (eller finns det sådana? kanske sa hon arbets-terapeut)? Hur som helst ska jag få hjälp att styra upp mitt vardags-liv så att jag inte går in i väggen igen. (Är jag ens ute ur den)?

Väldigt flummigt känns det med utmattnings-syndrom tycker jag, vagt och konturlöst utan tydliga regler att hålla sig till. Och meningen med besöket igår var ju förresten att skapa sig nya vanor och regler, så att man orkar med sitt liv.

-Fullt förståeligt att du blivit utmattad, sa livsstils/arbets-terapeuten. Både med tanke på hur din livssituation ser ut och din personlighet.

-Jaså, sa jag och kände hur tårarna strömmade till. Ingen kan beskylla mig för att någonsin ha varit känslokall eller likgiltig inför speciellt mycket, och en utmattning och mensrubbningar har knappast gjort det hela bättre. Jag sträckte mig efter näsdukarna på hennes bord, och såg då att det var samma typ av paket som min svårt sjuke svärfar bar runt på hela julen hos oss. Då började jag gråta så mycket att jag inte ens kunde tala om att det var för hans skull jag grät.

-Såja, vi ska nog få ordning på det här med, sa hon i tröstande ton.  Och det önskar jag med. Gud, vad jag önskar det. I stort har jag hopp. På de flesta fronter, i alla fall.

Fick hur som helst i uppgift att skriva ner mina dagar, till nästa gång. Och denna har sett ut såhär:

05.50: Går upp, sätter på kaffe, sminkar mig, kokar gröt och väcker barn. Tjat, smörgåsar, packa gympakläder, mer tjat, tandborstning och leta efter tjocka handskar. Kommer ut till mörker och ett tunt lager snö på marken.

07.30 Lämnar minstingen, och kör sedan minste sonen till sin skola, de stora tar bussen. (Dock inte idag, vi har haft magsjuka hemma, så de är hemma).

08.00: På jobbet. Städar tre lunchrum på olika våningar (fortfarande sjukskriven till viss del) och kort rast med ostmacka och kaffe.

11.20 Hemma. Gör köttbullar (fast på vegan-färs, jag och dottern är vegetarianer) samt potatismos, och grönsallad.

12.45 Säng, ljuva säng!! Sover / vilar en timme

14.00 Åker och hämtar yngste sonen på hans skola, och sedan minstingen på fritids.

15.00 Hemma. Går ut till kaninerna, släpper ut Isa och Hampus i hagen medan jag städar deras bur. Det är sann mindfulness för mig:)

15.40 Brygger kaffe och äter smörgås, sätter på en tvätt, och tjatar på minstingen att hon ska städa i vardagsrummet. Med lite övertalning och löfte om hjälp går det. Minstingen anser ofta att vardagsrummet är hennes stora pysselrum. Vi gör riktigt fint och efteråt tänder vi ljus eftersom jag äntligen kom ihåg att köpa sådana.

16.30 Skriver detta blogginlägg…och nu har min influensa-sjuke man kommit upp, vilket betyder att…jag måste sova igen, är så hängig. Bara att gilla läget. MEN glädjande är dock att jag inte åker på alla familjens infektioner längre vilket jag gjorde förut. Det är nog ett bra tecken.

Allra största tack till dig som läste, och sköt om dig! Jag bloggar även på http://www.mittmanus.seIMG_4044

Annika, denna bild är till dig! Hampus i hagen i oktober.