Tar det lugnt

Efter en utmattning är målet inte att komma tillbaka till det liv man hade innan, för det var ju det som ledde till att man blev sjuk. Min psykolog påminner mig om det och det är bra.

Jag anade att jag skulle bli sämre igen under juldagarna, att det trots besök av dem jag älskar också, (eller just därför) skulle ta på krafterna och jag hade rätt. Ändå är det naturligtvis nedslående att vara himla trött igen. Men jag slipper yrseln, och ljudet av susande skog i huvudet, och det är jag tacksam för. Jag är tacksam för otroligt mycket faktiskt, även om jag inte orkar skriva om det idag. Planerna för dagen är istället att ta det så lugnt som möjligt. Eftersom jag, och minstingen är morgonpigga, har hon och jag redan hunnit med en del. Vi har varit ute och gått och passat på att åka linbana på skolgården (hon) och jag har skrivit en sida i Vårskogen!

Men om drygt en timme, då min man går upp, väntar sängen på mig,  Då får han ta över. Innan dess ska jag göra en sak som ger mig både avkoppling och glädje: Gå ut i trädgården och släppa ut kaninerna i hagen medan jag städar deras bur. Att se dem skutta runt och undersöka allt, ja de har inga problem med mindfulness och de överför det till mig;)  Hoppas att du har en fin start på året, och varmt tack för att du läste! Jag bloggar även på http://www.mittmanus.se, där kan man se vilken bok jag är helt uppe i just nu;)

Isa, ett halvår gammal. Köpte henne på vinst och förlust i en djuraffär som sällskap till vår Hampus, och hem kommer en helt tam kanin-flicka!IMG_4690

10 reaktioner på ”Tar det lugnt

 1. Skriva läsa leva skriver:

  God fortsättning!
  Det är ju så det är. Några dagars roligt, men utmattande, sällskap och en måste ta det lugnt och återhämta sig. Jag känner igen mig så väl och har sett till att ha så lite som möjligt inbokat över jul och nyår förutom de ”obligatoriska” aftnarna och har kommit ikapp mig en aning igen. 🙂
  Jättefin liten kanintjej. Att umgås med sina (ute)husdjur är avkopplande, så att hänga med dem gör du rätt i!

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Skönt att höra, både igenkännandet och att du kommit ikapp lite grand 😉 Små barn och djur är BÄST på mindfulness, det är nog bl a därför man mår så bra tillsammans med dem. Vi får fortsätta att återhämta oss! Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Annika skriver:

  Ah, där kom en kaninbild igen. Har rast på jobbet och försöker koppla bort allt, och ämnar därför glo på gulliga Isa en stund (mindfulness-kaninen funkar även på stillbild).
  Fint att ni fick vara tillsammans över jul, och så oändligt sorgligt med svärfar.
  Kram på dig ❤

  Gilla

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Tycker det är så sympatiskt att du är så förtjust i kaniner 🙂 Men det är lätt att förstå, det är ju jag med, de är fridsamma och söta djur! Ja, det är verkligen sorgligt med svärfar…Tackl för empati och kram på dig med!

   Gillad av 1 person

   • Annika skriver:

    Hade lånekanin för många år sedan, hon betedde sig som en hund, gick lös inomhus utan att tugga på nåt och var allmänt cool. Tyvärr blev jag allergisk 😦
    Whats not to love, liksom? 🙂

    Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Annika: Trist att du blev allergisk… Men skulle lusten bli galet stor kan du kanske ha kaniner som bor ute? Min dotter är allergisk men kramar dem ibland ändå och det går bra under de förutsättningarna. Är de två har de sällskap av varandra, och en hage att springa i…det är ett gott kaninnliv. Kram!

   Gilla

 3. Raggan skriver:

  Upptäckte att jag inte läst flera inlägg. Hjälper inte att vara pensionär. Ja, livet bjuder på glädje och sorg, de hör ihop!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s