Hopp om julefrid

IMG_4136

Vår kanin Vitnos. Ingen julstress där…

Alltså, det här skulle bli en fridfull stund tänkte jag mig, kort bloggande medan lussebulle-degen jäser nere i köket. Japp, jag gjorde lussebullar häromdagen också, syns på bild i förra inlägget. Men det är ju så gott, så dom är redan uppätna. Min älskade familj gick och åt den ena efter den andra i smyg…Och nu går förresten de yngsta där nere och retas med varandra. Den ena slår in klappar, och den andra kretsar runt dem hela tiden och frågar vad det är i paketen, och då blir den andra arg… Så vi får väl se hur det går med min lugna stund här i skrubben.

Tillbaka till rubriken och det jag tänkte skriva om: Jag har stressat alltför mycket, alltför länge och alltför tokigt, därav utmattningen. Men när det kommer till julen har jag alltid varit klok. Då stressar jag inte.

Många julklappar köps redan i oktober eller senast i november, så också i år. De äldre barnen önskar sig ofta en del av sina julklappar på nätet, och då köper vi exakt det. Ingen idé att köpa en dyr tröja som de kanske tycker om, bättre att det blir rätt.

Sedan städar vi bara en aning extra. Möjligtvis lite synd, vi hade verkligen varit i behov av julstädning. Men då hade nog friden varit puts väck, så det gör vi inte. Och man har aldrig sett skymten av en julgardin hemma hos oss….eller vänta lite, nu fladdrar det till i minnesbanken här…När vi bodde i Göteborg hade vi faktiskt en i köket (undra vart den har tagit vägen)?

Hur som helst, några dagar innan julafton ställer vi en gran i vardagsrummet som vi klär, och i den vevan pyntas även resten av huset traditionsenligt. Vad det gäller maten köper vi i princip allt färdigt, och så, icke att förglömma bjuder mina föräldrar på god mat. Och som sagt bakar jag lussebullar, och om barnen vill köper jag hem färdig pepparkaksdeg. That´s it! Enkelt, och så är december en njutning även för oss vuxna.

Och apropå julstök; nu har degen jäst färdigt. Minstingen kom nyss och frågade efter tejp, så jag måste leta. Och förresten; det ligger ett tunt, vitt täcke över vår lilla by. Det är stämning!

Nu på onsdag 19 december signerar jag Skuggvinter i Akademibokhandeln på Järntorget, Göteborg, mellan kl 15-17. Varmt välkommen dit om du har vägarna förbi! Och psst, jag bloggar även på http://www.mittmanus.se

TACK för att du läste och ta hand om dig!