December is here

IMG_4513Apropå det där varför förbanna mörkret som jag skrev om i förra inlägget. Ibland är det bästa som finns att bara gilla läget. Krypa upp i soffan, tända ljus och titta på TV. På något juligt, tycker minstingen som tappert hostar på. Och så  gillar vi årets Julkalender:) (Faktum är att familjen Storm är ganska lika oss, om de varit två barn till och bråkat lite mer).

Men jag vägrar att läsa ”Stora Julpysselboken” som kvällslektyr. Bara massa frågor och besvikelse när det kommer fram att vi inte har pom-poms, färggglada piprensare, lösögon och allt vad det är.

Vi har; papper, tejp och sax. Ja, och kritor naturligtvis. Men it ends there. Det är inte riktigt sant, minstingen har fått antal pyssellådor genom åren. Men just NU är det sant. Och jag är ingen pyssel-mamma. Bara när det kommer till knepiga karaktärer. Då är jag faktiskt hyfsad. Och vad det beror på behöver man ju inte gräva alltför djupt i 😉 Men den som vill kan gå in på http://www.mittmanus.se och kolla vad jag gjorde igår. Det var underbart!

Och minstingen ska pyssla på skolan imorgon, om hon orkar gå. Om inte får nödlösningen bli ”Messy Churchs” julpyssel i byns kyrka på torsdag. Nu ska jag gå ner och koka te. Det kittlar i halsen på ett sätt som inte känns bra, och huvudet är tungt. TACK till dig som kikade in, ta hand om dig och glöm inte paraplyet när du går ut. I a f om du bor i närheten av oss. En väldigt liten by, numera upplyst av juldekorationer.

IMG_4502

8 reaktioner på ”December is here

 1. Annika skriver:

  Jag gillar inte att pyssla. Mitt barn älskar att pyssla. Tycker det är ljuvligt när skolåldern inträffat och barnet kan pyssla själv och jag bara kan sitta bredvid och typ le uppmuntrande samt torka upp de värsta klisterfläckarna. Ang. julkalendern så tror nu mitt barn att alla mammor skriver böcker 🙂
  Fin julgran föresten, här uppe i norr har det äntligen slutat ösregna och faktiskt fallit lite snö så det blev vitt. Av två onda ting föredrar jag snö, åtminstone i december.
  Kram på dig!

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Jag har heller aldrig gillat att pyssla, inte ens som barn. Jag gillar mamman skarpt, som t ex i dagens avsnitt där hon at last sprang undan för att skriva när det skulle fixas i huset:) Min man är dock inte jätteförtjust i pappan…Enligt vissa rykten kan det möjligtvis komma lite snö här imorgon, mellan kl 15-16. Fast, väderappar har ju inte alltid rätt. Jag brukar säga att jag bor i precis rätt land, för jag tycker om både regn och snö. Men vi författare ska väl vara lite knepiga, eller hur;)?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s