December is here

IMG_4513Apropå det där varför förbanna mörkret som jag skrev om i förra inlägget. Ibland är det bästa som finns att bara gilla läget. Krypa upp i soffan, tända ljus och titta på TV. På något juligt, tycker minstingen som tappert hostar på. Och så  gillar vi årets Julkalender:) (Faktum är att familjen Storm är ganska lika oss, om de varit två barn till och bråkat lite mer).

Men jag vägrar att läsa ”Stora Julpysselboken” som kvällslektyr. Bara massa frågor och besvikelse när det kommer fram att vi inte har pom-poms, färggglada piprensare, lösögon och allt vad det är.

Vi har; papper, tejp och sax. Ja, och kritor naturligtvis. Men it ends there. Det är inte riktigt sant, minstingen har fått antal pyssellådor genom åren. Men just NU är det sant. Och jag är ingen pyssel-mamma. Bara när det kommer till knepiga karaktärer. Då är jag faktiskt hyfsad. Och vad det beror på behöver man ju inte gräva alltför djupt i 😉 Men den som vill kan gå in på http://www.mittmanus.se och kolla vad jag gjorde igår. Det var underbart!

Och minstingen ska pyssla på skolan imorgon, om hon orkar gå. Om inte får nödlösningen bli ”Messy Churchs” julpyssel i byns kyrka på torsdag. Nu ska jag gå ner och koka te. Det kittlar i halsen på ett sätt som inte känns bra, och huvudet är tungt. TACK till dig som kikade in, ta hand om dig och glöm inte paraplyet när du går ut. I a f om du bor i närheten av oss. En väldigt liten by, numera upplyst av juldekorationer.

IMG_4502