Varför förbanna mörkret..?

Så kommer vi hem från en underbar helg i Stockholm till kallt, frost och regn, om vartannat. Samt magsjuka, feber och hosta. Och fram till nu är det stackars minstingen som har stått för det sistnämnda. Vilken osis, kunde man tycka. Men jag har bestämt mig för att tycka tvärtom. Vilken TUR! För var det någon som ville åka till Stockholm och sina kusiner mest av alla, så var det faktiskt hon. Hon har pratat om det ett halvår. Och det sjuka väntade tills allt det roliga var över. Så det så.

För mig har detta inneburit en hel vecka med vab, och jag och minstingen har gjort det bästa av det. Tvättat en del (jag). Men också tänt ljus och suttit tätt i soffan och tittat på Trolls, Spirit och Huset fullt. Målat och pysslat (mest minstingen). I köket håller hon till, då finns jag i bakgrunden. Lagar mat och bokstaverar och torkar kladdiga ytor bl. a. Och skriver sms. Och svarar på kommentarer om boken. Har en Facebook-reklam ute nu, och senast idag fick jag veta att en lyssnare tycker att Skuggvinter är så spännande att lyssna på att hon måste pausa ibland…Och i helgen träffade jag en författar-kollega (hej Elin:) Senast var det Champagne-baren på Bokmässan, nu ett café i Stockholm. SÅ GIVANDE! Och jag glömmer nog bort ibland att jag måste ta det lugnt. Men mest av allt är jag ändå lycklig just nu. Jag har t ex: ett barn som äntligen börjat intressera sig för skolan. Det gör mig så glad! Och vi bor i ett hus med massa mossa på taket och trädgården är inte alls välskött. Men saken är att jag drömde i åratal om att bo i hus och nu gör vi det. Och länge trodde jag att jag aldrig skulle hitta en man som jag var trygg hos. Men nu har jag en, (även om han är lite gnällig och trött ibland. Men vem är inte det?;) Mest av allt älskar jag honom så himla mycket. Och vinet jag drack nyss kan möjligen ha hjälpt mig att se alla dessa rikedomar i sitt rätta ljus… Men det var det värt! (Jag köper nytt imorgon) Kort sagt: Varför förbanna mörkret när det finns så många ljus att tända? Om det nu är så man skriver… Kram i vilket fall, ta hand om dig!

Och psst, jag bloggar även på http://www.mittmanus.se

IMG_3352