Inte förskönat i a f

Det var värst vad det svänger här! Jag åker någon slags galen livets berg-och dalbana, där jag pendlar mellan att tycka att allt är skit – eller bra. Och jag har kommit till insikt om att på ett sätt var det lättare att ”bara” vara utmattad, än att hålla på att bli frisk. För jag befinner mig i ett gränsland nu, där jag tror att jag…bara orkar lite till. Kanske kan jag göra något mer innan jag sätter mig. Jag ska ju trots allt bara koppla av snartoch då vore det skönt att få det där fixat först. ”Gamla” Louise försöker ta sig tillbaka, hon som kompromissar, och stressar och springer runt…Och det är inte så att det inte finns behov. Herregud, vad det behövs göras! Och så fyra barn, underbara men olika och starka personligheter…

Allt ovanstående är för tungt att skriva om idag, så jag gjorde som man gör ibland när man är frustrerad, förtvivlad, förbannad o s v: Jag hittade något att verkligen HATA! I väntrummet på lasarettet hittade jag INREDNINGSTIDNINGAR! Japp, jag avskyr dem. För att de säljer livslögner, vill jag mena.

Som familjen med tre barn och två föräldrar i karriären som hittat lugnet på landet. En stor anrik gård av något slag, där de funnit ro. Och varenda liten detalj man ser på de vackra, skira fotografierna i tidningen har de minsann jobbat med: från den lilla dörrknoppen i varsamt behandlat trä som hon hittade på loppis, till skorstenen som var hans verk. Samtidigt som de jobbar och förmodar man, är närvarande med barnen i rummen med sagolika ljusinsläpp, så gör de alltså en sak av att hitta ovanliga speglar och måla luckor överallt. Men shit, vilken avkoppling! Inte undra på att alla skrattar på bilden med saft och bullar i bersån, det var väl första gången de kopplat av på ett bra tag…

I min trista väntan roade jag mig med att göra ett reportage om VÅRT hem i tanken. Det skulle börja något i stil med; I villan från 1975 där det bruna dominerar tillsammans med flottiga golv, har Louise slutligen hittat sig själv; Gnällig, trött och vill sova hela tiden, och fortsätta med en beskrivning av husets olika rum. Vardagsrummet: I den billiga soffan från MIS bråkar barnen ständigt om Playstation. Det mörka tyget valdes med avsikten att dölja familjens osunda konsumtion av chips och godis så länge som möjligt.

Köket; Det bästa med det lilla fönstret ovanför diskbänken är utsikten över grannens välskötta hus. I det egna köket frodas högar med disk tillsammans med tröstlösa diskussioner om vem som borde göra vad och varför. De fortsätter ofta när middagen intas vid köksbordet från IKEA. Badrummet; Total avsaknad av design och stil. Alla krämer ni ser är mot eksem och kommer från Apoteket. Trädgården: Vi tassar försiktigt över en altan som aldrig blivit renoverad, och kommer ut i en trädgård, lika vild som familjens kaniner. Familjens Fiat (syns på garageuppfarten) blev varsamt dammsugen år 2016. I den tar man sig f. ö gärna en sväng till Systemet.

Och so on. Jag tror att jag slutar här, faktiskt. Bilden är helt autentisk och föreställer vår diskbänk. (Om nu någon skulle få för sig att jag gjort det snyggare än vad det är, har jag alltså inte det). IMG_4230