Kaos?

IMG_4134Ingen ordning alls här, faktiskt. Sömnlöshet följs av en god natt, och ångest följs av lycka och tvärtom. (Jag som håller på att bli frisk? (Eller galen)? Hur som helst och som sagt, insikten har kommit till mig; en utmattning ändrar inte nödvändigtvis på personligheten. När jag nu börjar bli piggare vill jag så MYCKET. Och det funkar ju inte längre. Som en konsekvens av utmattningen kan jag inte stressa långa stunder. Där psyket inte förmått att lugna mig förut går nu kroppen in. För mycket stress följs av något drastiskt som bl a ; yrsel eller så stark dåsighet så att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Eller detta; en morgon när jag vaknade hade båda handlederna låst sig. Det varade i två dagar. Kroppens sätt att säga; Vänta lite nu, så frisk är du inte. Och du kan väl förresten inte göra så mycket idag med dom där handlederna …

Nä, just det. Bara att gilla läget. Och jag har bestämt mig för att vara tacksam för det. För jag vill inte stressa bort mitt liv. Även om jag misstänker att det kommer ta tid att lära den där gamla hunden som är jag att sitta. ..

För övrigt tycker jag allt är lite knäppt just nu. Jag fick nyss en så himla GLAD nyhet från en moster. Har ännu inte riktigt tagit in det. (Tack moster och morbror!!) Eller vädret. Bilden är från i söndags. Och idag ringer det spöken på dörren. Och det bidrar till känslan; Att mycket är upp och ner. Men ändå finns det hopp, för ger man dem godis slipper man bus. Och jag tror att jag är på väg tillbaka. Bara jag fattar. Och fortsätter med mitt goda; meditation och promenader o s v.

TACK till dig som läste, ta hand om dig och dela ut godis för sjutton, både till dig själv och andra. För hur kul är det med bus när allt kommer omkring ? 😉

 

10 reaktioner på ”Kaos?

 1. Marie skriver:

  Upp och ner, det är tillfrisknandet. Och det tar tid, min erfarenhet är att det tar oerhört mycket längre tid än man tror och det går inte att vilja sig frisk. Hade det gått hade ingen av oss blivit sjuk från början.
  Jag har lärt mig att inte fånga energin och köra järnet när den finns där. Det leder bara ner i diket. Men jag känner helt igen mig, grejen med utmattningssyndrom är ju inte att vilja saknas, oj vad man vill. Däremot så är det smart att fördela viljan i lagom portioner, då räcker energin lite bättre. Är min upplevelse i alla fall. Som en budget, energi in och energi ut.
  Vad härligt med en positiv nyhet! Ta hand om dig, meditation är grejen 😘

  Gillad av 1 person

  • Louise Baumgärtner skriver:

   TACK! Den här kommentaren ger mig så mycket! Den får mig att stanna upp och minnas att det är just detta psykologen säger, men när jag även får det från ett håll till…större chans att jag lyder råden! Och javisst, hela grejen med utmattningssyndrom, i a f i mitt fall är ju att jag inte förmått att säga stopp för att jag VILL så mycket…Och det finns i hela min person, men samtidigt är jag tacksam för att kroppen sagt stopp. För det blev för mycket hela tiden, så länge. Återigen; TACK!

   Gillad av 1 person

   • Marie skriver:

    Tack själv, att du skriver om det du går igenom påminner även mig om vad jag behöver göra. För det är så lätt att trilla tillbaka i gamla vanor och beteenden. Ha en fin helg Louise 🤗

    Gillad av 1 person

   • skuggvinter skriver:

    Detsamma till dig! Vad bra om jag kan påminna dig, och jag är så tacksam för dina förmaningar. Det hjälper verkligen mig. Jag har aldrig tillfrisknat från utmattning förut, jag gör nog misstaget att tro att jag är bättre än jag är hela tiden, samtidigt som jag är rädd för att trilla tillbaka igen. Så återigen; TACK!

    Gillad av 1 person

 2. lakandeliv skriver:

  Ja precis så tycker jag också att det är. Kroppen säger ifrån när man återigen dragit iväg i allt man vill och tycker är kul. Men till slut kanske man lär sig mer och mer så att pendeln inte slår så stort? Att fylla på med det goda som ger återhämtning och bra påfyllning är så viktigt, men lätt att glömma när man är mitt uppe i görandet. När man levt halva livet på det sättet att man kört på och kört över signalerna så tar det tid att ändra. Men bit för bit lär vi oss nog 🙂 Härligt med goda nyheter!!

  Ska ta till mig också av det där med att tänka på energin som en budget! En himla bra liknelse! 🙂

  Gilla

  • Louise Baumgärtner skriver:

   Vi får helt enkelt lära oss, ja, i mina kloka stunder inser jag att det verkligen kommer ta tid att ändra, för man har levt på fel sätt så länge vad gäller stress och annat, och det har satt sig djupt i personligheten…För mig fungerar meditation väldigt bra, som en påminnelse om att komma ihåg att andas och inte stressa hela tiden. Jag är nu uppe i mellan 35-45 minuters meditation per dag vilket för mig, som tycker (läs tyckte) att en minuts ”onödigt” sittande var för mycket, är enormt. Djupt tacksam för dina insiktsfulla kommentarer (och din läsvärda blogg)!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s