Kärlek

IMG_3711Just nu gör det bara ont, i själen. Inget att göra åt det, tyvärr och sömnbrist och två besök på jourcentralen de sista dagarna har inte gjort det bättre. Ingen fara på taket här, (svinkoppor som krävde antibiotika) men som med allt jobbigt tar det naturligtvis på den lilla energi jag har.

Likadant med hur jag mår. Men det får vara som det är, till det är på ett annat sätt. Det tycks ha öppnats en slags fördämd damm inuti mig, för det väller upp så mycket känslor. Och jag tänker inte försöka mig på några förskönande omskrivningar här utan det känns bara hemskt, och att jag inte orkar med det. Och barnen märker naturligtvis av det. Fyrabarns-mamma och utmattad? Förmodligen inte det mest optimala, men som det står på knappen jag hittade i dotterns jeansficka häromdagen:

All kärlek är bra kärlek. Och jag har mycket kärlek i mitt liv. Faktum är att jag ofta rörs av, inte bara omtanke från mina närmaste, utan också från andra. Arbetare på fabriken där jag jobbar som kommer fram och pratar och talar om att jag varit saknad. Chefen som varit så gullig och behjälplig. Eller som här på bloggen; de fina kommentarer (som jag varit så seg med att svara på). Men det betyder så mycket! Att få råd från andra som varit i samma situation. Eller som inte varit det, men som visar medkänsla och försöker muntra upp. TACK! Faktum är att jag gråter för ganska mycket just nu. I mina värsta stunder räcker det med en långsam låt på radion så är jag igång.  Igår var jag och äldste sonen ute i skogen när dottern ringde.

– Jag har tappat mitt busskort, sa hon, och sedan: Är du arg?

-Varför tror alla att jag ska bli arg hela tiden? sa jag med darrig röst som gick upp i falsett.

-Okej, bra, hejdå, sa min dotter och lade på.

-Är jag så bedrövlig? frågade jag, rakt ut i skogen. Opedagogiskt, men jag kunde inte låta bli. Då kommer det från ryggen där framme, från min äldste, som på tonårspojkars vis går snabbare än sin mamma och inte direkt strösslar med orden.

-Nej, du är världens bästa mamma.

Och då kom tårarna. Alla löv och tallar och stigen blev suddiga, men det gula på träden…det lyste som guld i skogen.

-Tack, snörvlade jag.  Menar du verkligen det? Och sedan kunde jag, på mitt ironiska sätt, inte låta bli att tillägga; Jag vet att du inte har så många att välja på, men…

Då log han. På tonårspojkars sträva sätt och mitt hjärta svällde. Kärlek är bra, och ger energi. Så håll dom du älskar nära. Tack till dig som läste och ta hand om dig!

 

 

 

 

14 reaktioner på ”Kärlek

 1. lakandeliv skriver:

  Känner igen mig i den där stora tröttheten och ledsenheten. Också i att tänka att de omkring blir drabbade. Men jag har också börjat förstå att mina barn får möjlighet att lära av mig. Vi pratar om det där med strategier och att ta hand om sig själv. Även om det är tufft så kan det komma något gott ur det ändå i slutändan. Så fina barn! Blev rörd av din sons ord. Ja, att lägga märke till den kärlek som omger oss är bra. Även om den får oss att börja gråta emellanåt 🙂 Stor kram.

  Gillad av 1 person

 2. Elin Säfström skriver:

  Åh, Louise! Tänk vilken tur dina barn har som har dig till mamma! Och de verkar ju veta om det också❤️ Ledsen att det känns så tungt för dig, men blir på något vis ändå glad av att läsa. Du är så oförställd och så himla genomsympatisk🌸

  Gillad av 1 person

 3. Raggan skriver:

  Hade inte fattat att du kommit igång här, får man inte mail längre?
  Hoppas det blir bättre efter hand. Ont i själen kan man ha lite till mans, av olika skäl!
  Det blir värre innan det blir bättre sägs det ju. Håller på dig och din goa familj som klarar sig bra, med den grund du givit under många år redan! Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s