Ny livsstil

IMG_3988Kanske det svåraste med att tillfriskna från en utmattning är att inse att man inte fungerar som förut? Det finns drabbade som upptäckt att deras personlighet ändrats i grunden efter sjukdomen. Jag känner mig fortfarande precis som Louise och det är jag glad över! Men jag ORKAR inte som hon gjorde. Inte alls. Och det är svårt att förstå. Jag var jätteglad när jag kom till jobbet i fredags. Jag var på g, taggad! Och varje gång jag känner så tänker jag samma sak; Yes! Härligt! Nu är jag på banan igen, dags att sätta igång! 

Det är bara det att energin varar inte så länge. På jobbet räckte den  1 1/2 timme. Sedan var jag helt slut och ville hem. Och nu riskerar jag att bli tjatig här, men samtidigt som jag vet med förnuftet att det funkar så…har det inte landat hos mig känslomässigt. De två delarna hos mig kommer inte överens. Det är jobbigt. Jag är inte så sjuk som jag var i somras längre. Men nu när jag håller på att bli frisk börjar jag långsamt förstå att målet inte är att leva som jag gjorde innan jag föll ihop. Jag får försöka hitta ett mellanläge. Där jag känner mig pigg, men inte presterar max hela tiden, för det kommer inte hålla. Men det är så svårt!!

Och vad dumt att det ska vara så svårt, för de saker som gör mig lugn tycker jag så mycket om; som att promenera eller meditera. Dricka kaffe och rita med minstingen, eller koppla av med de stora. Och nu har jag som sagt, i och med min utmattning, inte något annat val än att ändra livsstil. Alltså; göra de saker jag tycker om i större utsträckning. Det borde ju vara ett angenämt problem, eller hur? Men det är svårt att lära gamla hundar sitta, sägs det ju. (Och ännu svårare att lära dem att KOPPLA AV)!!

Kanske behövs det ändå en ny personlighet här? När det körde ihop sig ordentligt i vår kanin-hage i veckan, slutade det med en ny kanin. Nej, inte på det viset, både Vitnos och Hampus är kvar som tur är. Men vår gamla Old Lady ville inte släppa in en ny partner i sitt liv. Så det blev en kompromiss, i form av en liten Isa.

Mer om det berättar jag i nästa inlägg. Nu ska det göras grön Carbonara här, med avakado och broccoli i bästa vegetariska stil. Ute regnar det småspik och är grått, och på bottevåningen görs det Slime. Med pärlor i. (Låt aldrig barnen göra hemmagjort Slime. Slime är hemskt  och definitivt inget för utmattade att röja undan. Det får maken göra när han kommer upp;) Ha en fin söndag, eller start på nya veckan beroende på när du läser, och TACK för att du gjorde det!