Ny dag…

…och nya möjligheter! Jag ska göra mitt bästa för att låta entusiastisk här. Vaknade 04.40 imorse, så jag är inte direkt på topp. Men om man ska se krasst på det, brukar jag aldrig vara det nuförtiden. Ändå händer det något stort imorgon som visar att jag förhoppningsvis är på väg ditåt. Jag ska nämligen, efter fyra månaders sjukskrivning börja jobba igen. Deltid, vilket med min ursprungliga deltid är en riktigt snäll variant på 2 1/2 timmes pass, 3 dagar i veckan. Ni som följt mig ett tag vet att jag valt att arbeta mindre för att hinna med familj och skrivande, varav det sistnämnda även inneburit marknadsföring av Skuggvinter det sista året. Så att säga att jag jobbat lite är fel, jag har två jobb på halvtid, och en stor familj.  Är alltså tacksam för att det inte är så många timmar det handlar om när jag nu börjar som lokalvårdare igen. När man behövt ligga i sängen flera timmar ibland för att orka gå upp och tvätta håret kan det sannerligen behövas en mjukstart. Samt, kanske en GPS på städvagnen.

– Vad gör du? sa min chef igår när vi gjorde en rehabiliteringsplan.

– Jag ritar en karta över min arbetsplats, sa jag. Och försöker fundera över hur lång tid varje våning tar.

– Jaha. Men jag har din arbetsbeskrivning nedskriven här, sa hon.

– Jag ser det. Men jag orkar inte med så mycket text, sa jag.

Illa, illa. Men kanske ändå inte, för vi lyckades pussla ihop det bra, hon och jag. Och jag kan faktiskt läsa fortfarande, När det kommer till bra böcker! Evighetslånga beskrivningar av toalettstädning, där tar det dock stopp. Dessutom behärskar jag det fortfarande. (Hoppas jag;)  Annars får jag försöka göra som vår nye lille kanin Hampus på bilden; blicka mot ljusare vidder, och hoppas på det bästa.

Och manusblocket jag brukade ha med mig? Det slinker nog ner i väskan, även om jag förmodligen inte skriver i det imorgon. Allra största TACK till dig som läste, nu blir det snart förmiddagsvila här 🙂

 

 

IMG_3749

18 reaktioner på ”Ny dag…

 1. Eva-Lisa skriver:

  Vi var nog uppe ungefär samma tid idag då. Jag klev upp (ofrivilligt) vid fyra i morse då en av hundarna måste ut. Sedan kunde jag inte somna om.
  Skönt att du får en mjukstart på jobbet. Det behöver du nog 🙂 Hehe, GPS på städvagnen låter riktigt smart 🙂 Då behöver du inte ens tänka på vart du ska, bara titta på den.

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Ja, det där med att inte kunna somna om…Jag gick också upp, bättre än att bara ligga och vrida och vända på sig. Hundpromenad låter som en bra början! Och GPS, ja. Då gäller det bara att minnas vad man ska göra när man kommer fram till sitt mål 😉

   Gillad av 1 person

 2. Elin Säfström skriver:

  Ok, du är beredd att komma igång igen. Det låter väldigt bra med 2,5h x 3. En rimlig satsning, liksom. Och jag fattar verkligen motståndet mot den typen av text. Yikes:| Men du hittade en lösning, och din chef verkar fatta situationen. Och vilken otroligt gullig liten kanin!

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Tack snälla för uppmuntran :)Det känns rimligt, utifrån hur jag mår. Och ja, visst är Hampus söt. Fortfarande lite rädd men mer tam än vild.

   Gilla

 3. Annika skriver:

  Ja men du, det låter som en lagom start på att gå tillbaka till arbetslivet (GPS, hihi!). Jobbade deltid i flera månader efter mitt utmattningsh-vete, och tyckte det var rätt skönt att hinna ladda om mellan arbetspassen, och framför allt hinna hem och vila ett par timmar innan barn + man kom hem från dagis och jobb.
  Gullig kanin 🙂

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Låter betryggande att det blev bra för dig, jag tycker också att det känns bra, just det där att få några ensamma timmar hemma innan familjen anländer. Känner mig dessutom riktigt taggad inför imorgon 🙂 Och ja, Hampus är fin. Och det viktigaste, snäll.

   Gilla

 4. Hille skriver:

  Det låter spännande (i dubbel bemärkelse) med jobbet! Men jag tror att det kommer att gå bra, jag håller tummarna🤘🏻. Kaninen ser välmående ut med fluffig fin päls🐇kram

  Gillad av 1 person

 5. Maria Mimo Wälsäter skriver:

  Spännande med ny hemsida! Nyfiken i en strut, som jag är, kan jag inte låta bli att fråga; hur kommer det sig? 🙂 Jag ska tänka på dig, och hålla tummarna för dig, imorgon! Det kommer nog gå bättre än du tror, om du är lika vass på att måla upp ångestframkallande skräckscenarion som jag är. Ändå är jag rädd för att det är för tidigt. Å andra sidan är det kanske precis vad du behöver. Är det läkarnas bedömning så får man lita på den. 🙂 KRAM! ❤

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Förra hemsidan var så trög, här sköter sig saker mer av sig självt vilket är skönt. Tack för omtanke! Svårt att säga om det är för tidigt eller inte, men kan vara nog så ångestladdat att gå hemma en månad till och undra om det ska funka, det var så vi tänkte. Hoppas att du får en fin helg, KRAM!

   Gilla

  • skuggvinter skriver:

   Tack för tummarna;) Visst är det bra med en förstående chef och arbetsplats, det betyder mycket! Hampus är fin, ja 🙂 Hoppas du får en fin och avkopplande helg!

   Gilla

 6. Marie skriver:

  Vad skönt att du är på väg tillbaka så smått och att du och chefen kunde prata ihop er. Kreativt med en karta 👍 Det där med att ha svårt för instruktioner känner jag väldigt väl igen. Jag klarade inte ens av att läsa ett recept när det var som värst, jag förstod det helt enkelt inte.
  Stort lycka till med rehab (det blir bättre) och grattis till nya bloggen 🎉

  Gillad av 1 person

  • skuggvinter skriver:

   Så skönt att höra att du också hade svårt för instruktioner, man känner sig lätt dum…Hehe, recept. Kommer ihåg då jag stod i köket i somras och sa ”Vart i…skulle jag få tag på två morötter?!” Sedan gick jag och lade mig…Och det var ju tur för både mig och den tilltänkta middagen ; ) Trevlig helg!

   Gillad av 1 person

   • Marie skriver:

    Ja, det är hemskt frustrerande. Men, som sagt, det blir bättre, fast det går inte att skynda sig frisk. Det tar tid. Trevlig helg 😘

    Gillad av 1 person

   • skuggvinter skriver:

    Det är precis som du skriver, man är så van vid att man kan kompromissa, forcera, göra bara lite till…och så går det inte utan längre utan att drabbas av konsekvenser som jättebrus i huvudet eller svimningskänslor eller något annat riktigt otrevligt. Men man lär sig, timme för timme…Stort tack för uppmuntran 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s